Eén en al bedrijvigheid

Het is goed om te weten dat het gebied rond Kop van Oost van oorsprong een gebied is met veel industriële bedrijven. De visie van de gemeente Lochem is om de zuidelijke kanaalzone te transformeren naar een gemengd gebied, waar wonen en werken met elkaar gecombineerd zijn. Voorbeelden van deze transformatie zijn de bouw van het gemeentehuis en de woon/werk-woningen in het project Hanzepoort. Kop van Oost is de volgende stap in deze transformatie.

De levendigheid die het combineren van wonen en werken met zich meebrengt, bepaalt natuurlijk mede jouw leef- en woongenot. Voor bedrijven en het bouwen van woningen in een dergelijke omgeving zijn regels opgesteld, waardoor werken en wonen prima samen gaan. Misschien heb je vanuit je woonkamer straks wel een prachtig uitzicht op de vrachtschepen die af en aan varen en geniet je van alle bedrijvigheid om je heen. Zo wordt dit een heerlijke plek om te wonen!

De onderstaande bedrijven willen zich aan u voorstellen. Want deze bedrijven zijn je toekomstige buren en wil je ook graag leren kennen.

Gemeente Lochem

gemeente


Dag, toekomstige buren in Kop van Oost! Onder het motto beter een goede buur dan een verre vriend, stellen wij ons graag aan u voor. Aan de Hanzeweg 8 staat sinds februari 2013 het gemeentehuis van Lochem. Het is ontworpen door architectenbureau RAU. Hier werken medewerkers elke dag aan een betere gemeente voor alle inwoners.

Bijzonder gebouw
Het gebouw en de aangrenzende openbare ruimte zijn zo ontworpen dat het gemeentehuis een brug slaat tussen het historisch centrum en de wijde omgeving eromheen. Het openbare plein voor de entree is de verbindende schakel met het centrum van Lochem. Het maakt één samenhangend verblijfsgebied dat begint bij de brug over de Berkel. Het reikt, door de glazen wanden heen, tot in de entreehal van het gemeentehuis. Ook de politie en de Vervoercentrale Stedendriehoek (PlusOV) zijn gehuisvest in het gemeentehuis.

Wat doet de gemeente?
De gemeente voert allerlei taken uit die direct van belang zijn voor haar inwoners en omgeving. Bijvoorbeeld woningbouw, onderwijs, verkeer maar ook zorgtaken, jeugdhulp en bijzondere bijstand. Daarnaast voert de gemeente landelijke taken en wetten uit. De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De leden van de gemeenteraad (raadsleden) nemen alle beslissingen die voor de gemeente van belang zijn. Bijvoorbeeld over onderwijs, nieuwbouw of de hoogte van de belastingen.

Kop van Oost
Om voldoende woningen te hebben naast het centrum kiest de gemeente ervoor om een deel van het bedrijventerrein Hanzeweg te veranderen in een nieuwe, duurzame woonwijk: Kop van Oost. Voor deze wijk maakte de gemeente een bestemmingsplan. En daarnaast is de gemeente in de uitvoering van de plannen verantwoordelijk voor alle openbare ruimte in de wijk, bijvoorbeeld de wegen. Hierbij werkt ze nauw samen met de projectontwikkelaar Nijhuis.  Meer weten over wat de gemeente doet in deze wijk? Kijk op www.lochem.nl/woonwijk-kop-van-oost

Benieuwd naar wat de gemeente allemaal doet? Neem eens een kijkje op de website.

WILA

wila


Wij zijn marktleider op het gebied van kantpersgereedschappen en klemsystemen voor kantpersbouwers en kantpersgebruikers over de hele wereld. Onze state-of-the-art oplossingen zijn in de bijna 90 jaar van ons bestaan uitgegroeid tot de internationale standaard. Werken met WILA producten is zeker zijn van buigtechnologie voor en door perfectionisten, met kantpersproductiviteit als belangrijkste focus.

Waar we sterk in zijn
Wij zijn continu bezig met het optimaliseren van onze productieprocessen om de hoge kwaliteit van onze producten te garanderen. Ons productassortiment is ontworpen om alle buigbewerkingen zo efficiënt mogelijk in te richten, wat resulteert in de 'lowest cost of ownership' Door nauwe samenwerking met ‘s werelds toonaangevende kantpersfabrikanten, een uitgebreid en competent distributienetwerk, eigen ontwikkeling, verkoop en productie kunnen wij inspelen op alle behoeften van de klant.

Twee productie locaties in Lochem
Om te kunnen reageren op de mondiale groei, hebben wij naast onze locatie aan de Goorseweg een nieuwe fabriek gebouwd tegenover het gemeentehuis, aan de andere kant van het kanaal. Met een oppervlakte van 14.500 vierkante meter is het onze tweede productiefaciliteit in Lochem.
Door de uitbreiding hebben veel ruimte gekregen om de productie op te delen. Wij hopen dat wij met onze uitbreiding aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen en de productie beter kunnen optimaliseren. Wilt u meer weten over onze producten of wilt u deel uitmaken van onze visie? Bekijk dan onze bedrijfsvideo of klik op een van onderstaande links.

www.wila.nl / www.werkenbijwila.nl

 

TKF

tkf


Graag stellen wij ons aan u voor als mogelijk toekomstige bewoner van de ‘Kop van Oost’ te Lochem.

Zoals u wellicht weet, bevindt de vestiging van B.V. Twentsche Kabelfabriek (‘TKF’) in Lochem zich aan de overzijde van het Twente kanaal ter hoogte van het te realiseren project ‘Kop van Oost’. Het wonen in een omgeving waarin industriële activiteiten plaatsvinden brengt met zich mee dat u zich in een dynamische omgeving bevindt waarin in dit geval hard wordt gewerkt aan een duurzame samenleving.

TKF (B.V. Twentsche Kabelfabriek) is opgericht in 1930 en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van connectivity-oplossingen, met productievestigingen in Haaksbergen en in Lochem. Met een breed portfolio kabels, systemen en diensten bieden wij klanten wereldwijd oplossingen voor het creëren van veilige en betrouwbare energie- en dataverbindingen. Samen met 750 collega’s verbinden wij mens en technologie.

Met de groeiende vraag naar duurzame energie speelt TKF met haar vestiging in Lochem aan het kanaal in op de behoefte voor meer en grotere kabels die de energie van windmolenparken naar het transformatorstation op zee transporteert.  In haar fabriek in Lochem wordt daarmee 24/7 gewerkt aan een duurzame toekomst.

De kabels die bij TKF in Lochem geproduceerd worden zijn dermate groot dat deze niet meer over de weg getransporteerd kunnen worden. Daarom is een speciale barge (een soort boot) ontwikkeld die de kabel met behulp van een duwboot naar de haven vervoerd om daar overgeladen te worden op legschepen, die de kabel op de bodem van de zee legt om vervolgens geïnstalleerd te kunnen worden in de windmolens.
Meer weten over TKF? Bekijk deze video voor een impressie van TKF in Lochem.
 

Barge

Friesland Campina

campina


Het begint bij melk
Het verhaal van FrieslandCampina en onze relatie met melk begint in 1871. In dat jaar besloten boeren hun krachten te bundelen en plaatselijke zuivelfabrieken te stichten. Zo konden ze hun marktpositie versterken en de afzet van hun melk veiligstellen. Inmiddels is FrieslandCampina een van de grootste zuivelondernemingen in de wereld. Elke dag voorzien we miljoenen consumenten wereldwijd van waardevolle voedingsstoffen uit melk. Niet alleen via melk zelf, ook met allerlei zuivelproducten die we daarvan maken.
 
FrieslandCampina staat in een coöperatieve traditie. Een coöperatie is er niet voor de korte termijn, we richten onze blik op de toekomst. Voor onze consumenten, onze klanten, voor onze boeren. En voor onze wereld. We laten ons leiden door onze purpose, ons doel: nourishing by nature.
Met onze purpose streven we naar:

  • Betere voeding voor de wereld
  • Goede inkomsten voor onze boeren
  • Nu en in de toekomst

Wilt u een goed beeld krijgen van wat wij doen en waar we voor staan, kijk dan hier.

corporate website / carrière site.