Informatievoorziening omwonenden

Hieronder vind je een overzicht van de meeste gestelde vragen aangaande het nieuwbouwplan Kop van Oost.

Algemene vragen voor omwonenden

De wijziging van bestemming is definitief. We zijn gestart met de bouw van de eerste fase en we zijn volop bezig met de ontwikkelingen van de vervolgfasen.

De sloopwerkzaamheden voor de vervolgfasen 3 en 4 (Hanzeweg 2 en 3)  staan nog niet op de planning. Zodra er een definitief beeld is hiervoor, zullen wij u dit kenbaar maken. 

Hier is mee gestart voor wat betreft de eerste fase van het project. Voor de vervolgfase is dit een aanvullende stap op het slopen van de panden. Dit zal spoedig achter elkaar plaats gaan vinden.

Het totale plan bestaat uit ongeveer 120 woningen, dit betreffen grondgebonden woningen en appartementen.

De bouw van de woningen is onderverdeeld in vier fases welke zoveel mogelijk aansluitend aan elkaar worden gebouwd.

Fase 1 bestaat uit 22 grondgebonden woningen aan de zijde van het Twentekanaal en het gemeentehuis. Het betreft drie bouwblokken met ieder zijn eigen karakter.

We zijn gestart met de bouw van de eerste 22 woningen in de eerste fase van het project.

De bouw van de 1e fase zal ongeveer 10 maanden betreffen.

Na het hebben gedaan van verschillende onderzoeken, is er besloten om op (boor)palen te gaan funderen. Om zo overlast te voorkomen en zo min mogelijk kans te krijgen de omgeving te beschadigingen.

De gemeente Lochem wordt eigenaar van het openbaar gebied.

In een bestemmingsplan worden de gebruik- en bouwmogelijkheden vastgelegd voor een gebied.

In een beeldkwaliteitsplan wordt beschreven hoe het uiterlijk van een gebouw en de omgeving eruit moet komen te zien.

Hiervoor verwijzen wij u naar de website van de gemeente Lochem.

Verkeer en parkeren

In overleg met de gemeente worden de aanrijdroutes bepaald. Rekening houdend met overige werkzaamheden in de gemeente en mogelijke wegafsluitingen.

Indien nodig zullen de benodigde verkeersmaatregelen tijdig worden gecommuniceerd.

Voor dit plan zijn de geldende parkeernormen aangehouden.

Deze zullen zoveel als mogelijk op de bouwlocatie parkeren.

Informatievoorziening

Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief aangaande de bouw van Kop van Oost.

Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je te informeren aangaande Kop van Oost. Nadat het totale project gerealiseerd is, worden jouw gegevens verwijderd. Wens je gedurende deze periode niet meer geïnformeerd te worden dan kun je te allen tijde uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief.

Als er geen interesse meer is om geïnformeerd te worden over het project Kop van Oost, kan er worden uitgeschreven aan de hand van de uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief of binnen het persoonsgebonden account op de website. Uitschrijven binnen het account gaat via het menu-item 'Mijn inschrijving'.

Nijhuis Bouw B.V. is de projectontwikkelaar van het plan en zal je te woord staan bij vragen. Je kunt mailen naar het adres rijssen@nijhuis.nl of bij urgente vragen kun je bellen naar 0548-53 54 45.

Abonneer op de nieuwsbrief voor omwonenden

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief voor omwonenden van Kop van Oost. Wij houden je dan op de hoogte aangaande de bouwwerkzaamheden

Gegevens