Denkend aan Lochem…

Denkend aan Lochem zie je kolossale vrachtschepen traag door het kanaal gaan... Zie je de ganzen de Berkel in waggelen, wilgenbomen over het water hangen. Authentieke straatjes in het sfeervolle stadscentrum, kronkelende beken, markante bruggen en prachtige doorkijkjes die zo typerend zijn voor deze streek.

Een droomlocatie
Op Kop van Oost bevind je je in een groene oase, terwijl de verbindingen met het buitengebied en het centrum meer dan uitstekend zijn. Zowel met de auto als op de fiets ben je zo waar je wilt zijn. Je vaste supermarkt zit om de hoek, het gemeentehuis zelfs naast de deur. Ook zijn er plannen om de passantenhaven naast de Kop van Oost te vernieuwen en meer recreatie mogelijk te maken. Het wandel- en fietsnetwerk langs de Berkel strekt zich eindeloos uit, hier breng je de mooiste uurtjes door. Zak af richting Stijgoord of blijf bijvoorbeeld eens hangen bij de stuw met zijn bochtige vistrap. Ook reigers, futen en aalscholvers kun je hier in alle rust observeren.

Idyllisch Lochem

Lochem was in de Middeleeuwen al een florerend vestingstadje met grachten, muren en drie poorten. Dit kwam door de strategische ligging aan een belangrijke handelsweg naar het Duitse achterland. Te midden van uitgestrekte weilanden met houtwallen, het zogenaamde coulisselandschap, is Lochem nog altijd een parel in de Achterhoek.

Hier kun je genieten van het buitenleven en zelfs heuse bergen bedwingen; de Lochemerberg en de Kale Berg maken deel uit van een stuwwal. Hier lopen schitterende wandel- en mountainbikeroutes. Dompel jezelf onder in kunst en cultuur in de vele musea en galerieën. Of fiets langs de schitterende landgoederen en historische bezienswaardigheden in de omgeving, waarna je je tegoed doet aan een heerlijke versnapering op het terras. Lochem heeft alles wat je zoekt!

Interesse?

Zie jij jezelf wel wonen op Kop van Oost en wil je hier voet aan wal zetten? Meld je dan nu aan en geef je woonwensen vast aan ons door. Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Naar aanmelden